sreda, 26. februar 2014

Porabljeno - februar 2014 • Lush Rose Jam in Ponche tuš gela: Vonj obeh tuš gelov je nekoliko poseben, ampak meni zelo všeč. Še posebej sem bila navdušena nad Rose Jam verzijo, tako da sem si na januarskem znižanju kupila še eno veliko embalažo. Kar se konsistence tiče je Ponche precej tekoč, Rose Jam pa veliko bolj kompakten. Cena Lush gelov za tuširanje se mi zdi izredno visoka, za majhno 100 ml embalažo je treba odšteti nekje 7 ali 8 eur, za 250 ml pa približno dvakrat več. Ravno zaradi cene si Lush tuš gele privoščim zelo redko, bom pa nakup verjetno še ponovila.
 • Balea Milch & Honig in Mandarine: Pravo nasprotje Lushevim, kar se cene tiče, so Balea tuš geli. 300 ml stane namreč manj kot evro. Jaz sem tako z učinkom kot z različnimi vonji precej zadovoljna in jih redno kupujem. 
 • Natura Siberica Softening Cream Soap: Tole milo za roke sem kupila predvsem zaradi lepe embalaže in pa dokaj nizke cene (malo čez 3 eur za 500 ml). Nekoliko me je razočarala pumpica, saj se je pokvarila že pri prvi uporabi, tako da sem jo morala zamenjati z drugo. Vonj se mi zdi nekoliko staromoden in mi je bil sprva všeč, potem pa sem se ga sčasoma naveličala. Morda še kdaj kupim, v kakšni drugi verziji (mislim, da so trije različni vonji).


 • Lee Stafford Hair Rehab Detox Shampoo: Šampon sem uporabljala približno vsako drugo ali tretje pranje kot čistilni šampon. Z učinkom sem bila zadovoljna, je pa kar drag (se ne spomnim točno, ampak mislim, da okrog 15 eur). Verjetno ga bom še kdaj kupila.
 • Neutrogena Visibly Clear Fein & Matt Hautverfeinerndes Washgel: Gel mi je bil všeč predvsem zaradi vonja. Sicer je učinek bil v redu, ampak nič posebnega. Mogoče je gel malo izsušujoč, ampak spet ne pretirano. Vonj pa mi je super, bi si želela kak tuš gel s takšnim vonjem, tako da morda še kdaj kupim, samo zaradi vonja.
 • Balea Kirsch und Mandelduft Bodylotion: Losjon sem kupila že lani ali celo predlani, potem pa malo pozabila nanj. Konsistenca je bila bolj lahka, tako da se je losjon kar hitro vpil, nisem pa bila preveč navdušena nad vonjem, se mi je zdel zelo umeten. Cena je nizka, kot je običajno za Baleo.
 • Dove Go Fresh deodorant: OK. Bila sem zadovoljna tako z vonjem kot z učinkom. Dove deodorante v različnih verzijah pa tako redno kupujem že nekaj let.


 • Figs & Rouge Cherry Blossom Hand Cream: Lahka krema za roke, ki se hitro vpije in diši po češnjah. Meni je bila kar všeč, mogoče pa ni najbolj primerna za tiste z izredno suho kožo. Jaz sem jo zdaj čez zimo uporabljala v kombinaciji z kakšnimi bolj hranilnimi kremami. Cena je okrog 8 eur za 75 ml.
 • Dove Purely Pampering Hand Cream: Še ena lahka krema za roke, ki se hitro vpije. Vonj je vredu, ampak sem se ga kar hitro naveličala in mi je šel že nekoliko na živce. Učinek ok, ampak spet ne za kakšne zelo problematične roke. Cene se ne spomnim, mislim pa da ni bila pretirano visoka.
 • OPI Avojuice Orange Almond Juice: Tale losjon sem občasno uporabljala že zadnji dve leti, zdaj pa ga končno uspela porabiti. Gre za zelo lahek in tekoč losjon za roke, ki se ekspresno hitro vpije, ampak kožo vseeno precej lepo navlaži,  Vonj je precej močan, ampak mi je bil všeč. Nakupa verjetno, zaradi visoke cene, ne bom ponovila.
 • Burt's Bees Beeswax & Banana Hand Cream: Zelo mastno maslo za roke, ki sem ga uporabljala predvsem ponoči. Vonj me je spominjal na mini čokoladne banane, učinek pa je bil ob redni uporabi precej dober.


 • Aveo Nagellack Entferner Pads: Te blazinice za odstranjevanje laka redno kupujem že kar lep čas. Všeč so mi ker nimajo tistega močnega vonja po odstranjevalcu laka in ne zasmradijo cele hiše. Dobro odstranijo predvsem krem in šimraste lake pri kakšnih bleščičastih pa je potrebno nekaj več truda.
 • Essence Nail Polish Remover: Še en odstranjevalec, ki ga redno kupujem in uporabljam menjaje z Aveo blazinicami. Cena je nizka, učinek pa zadovoljiv.
 • Burt's Bees Lemon Butter Cuticle Creme: Tole maslo za obnohtno kožico mi je bilo všeč, tako vonj kot učinek. Trajalo je kar dosti časa, je pa res da ga zaradi lenobe nisem ravno redno uporabljala. Morda ga še kdaj kupim, še prej pa bi rada preizkusila podobno maslo od Badger Balm.
 • Essie Good To Go: Že nekaj časa uporabljam samo ta nadlak in sem z njim kar zadovoljna. Lepo se nanaša in se hitro suši, nisem pa prepričana, če kaj dosti podaljša obstojnost laka, ampak me to niti ne moti toliko, ker tako ali tako lak menjam praktično vsak drugi dan. Cena v DM-u je ok. 11 eur.

Ni komentarjev:

Objavite komentar