torek, 08. januar 2013

Porabljeni izdelki - LUSHV zadnjih nekaj mesecih mi je uspelo porabiti kar dosti Lushevih izdelkov, zato mislim, da je čas, da jih na kratko ocenim.
  • Lemony Flutter Cuticle Butter. Moja pričakovanja glede tega zelo opevanega masla so bila velika, ampak sem bila žal razočarana. Bolj kot sem ga mazala, bolj je moja obnohtna kožica postaja suha. Ni mi sicer jasno zakaj, ko pa ga vsi (oz. večina) tako zelo hvalijo. Na koncu sem ga porabila za podplate, vendar mi je tudi tam kožo nekoliko izsušil. Edina stvar s katero sem bila zadovoljna je bil vonj masla, res lepo diši po limonah. Je pa res, da če ne marate vonja po citrusih, vas lahko vonj precej moti, ker je kar intenziven.  Cena za 50g je 9,95 eur.
  • Smitten Hand Cream. Kremo sem porabila že pred kar nekaj časa, pa se mi lonček še vedno valja naokoli. S kremo se bila zadovoljna, najprej me je motil vonj, ki me je spominjal na neko lepilo, vendar sem se ga s časom navadila in mi je postal celo všeč.  Krema je bila precej mastna, vendar se je še kar dobro vpila in je dobro nahranila kožo. Bi jo še kupila, pa se jo pri nas že lep čas  ne dobi več. Mislim, da so jo “prestavili” v retro linijo, ki je dosegljiva samo ponekod v tujini.
  • Helping Hands. To kremo za roke sem pa prav sovražila. Kolegica mi jo je pohvalila, zato sem jo kupila, brez da bi prej preverila vonj in moram reči, da mi je res smrdela.  Vonja se nikakor nisem mogla navaditi, zadovoljna pa nisem bila niti s konsistenco.  Krema je namreč  zelo mastna, vpila se mi sploh ni, ampak je kar nekako obsedela na koži. Učinek je bil sicer ok, vendar ne tako dober, da bi lahko spregledala vonj in mastnost. Sem jo porabila, ampak z veliko težavo. Cena 9,90 eur za 100g.
  • Retread. Lushev "najmočnejši" balzam za lase. Z učinkom sem bila zadovoljna, z vonjem malo manj, ampak bom nakup verjetno še ponovila. Cena 13,50 eur za 245g.
  • H` Suan Wen Hua.  Maska je namenjena za uporabo na laseh pred pranjem in bi naj okrepila in navlažila lase. Maska me sploh ni navdušila, lasje so bili namreč po uporabi še bolj frizzy kot običajno, poleg tega pa so kljub dvakratnemu šamponiranju že takoj po pranju izgledali mastni in poležani ter brez volumna. Ker se masko nanaša na suhe lase, je poraba kar velika, tako da cena 12.95 eur za 225 g ni ravno ugodna.
  • Jasmin & Henna Fluff Eaze. Tudi ta maska je namenjena uporabi pred pranjem in z njenim učinkom sem bila bolj zadovoljna kot z učinkom H`Suan Wen Hua. Zmanjšala je frizz in kar lepo zgladila lase. Sicer so bili še vedno hitreje mastni kot običajno, ampak ne že kar prvi dan. Tudi vonj mi je bil dosti prijetnejši kot pri H`Suan maski. Poraba je bila zopet kar velika in ker je cena skoraj 20 eur za 220g, je verjetno ne bom več kupila.
  • Jumping Juniper. V zadnjih dveh letih sem ta šampon že večkrat kupila, saj mojemu mastnemu lasišču kar ustreza, las po dolžini pa tudi ne izsuši pretirano. Šampon je v trdem stanju in kar dolgo traja, tako da se mi zdi cena 7,95 eur za 55g primerna.
  • Big Shampoo.  Šampon sem kupila, ker bi naj bil dober za volumen las, ki ga meni primankuje. Res služi svojemu namenu, ampak ker vsebuje velike in ostre koščke soli je občutek med pranjem las zelo čuden. Lase mi je tudi precej izsušil, že med umivanjem so se mi sprijeli v kepo in da sem jih sploh lahko kasneje razčesala, sem morala uporabiti kar konkretno količino balzama. Ni me tako navdušil, da bi ga še kupila, cena pa je 18,95 eur za 330 g.

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar