petek, 24. maj 2013

OPI Dutch `Ya Just Love Opi?



Dutch `Ya Just Love Opi? je del lanske Opijeve pomladne kolekcije (Holland Collection 2012). Lak je neke srednje vijolične barve, z drobnim oranžnim, rdečim in roza šimrom. Prekriven je v dveh slojih, konsistenca in nanos pa sta kot ponavadi super.



ponedeljek, 20. maj 2013

Essie Mint Candy Apple

Mislim da je Mint Candy Apple eden od najbolj priljubljenih Essie odtenkov. Lak je pastelno mint barve, ki pa izgleda dosti bolj modro kot zeleno. Barva je sicer lepa, ampak jaz nisem tako navdušena nad njo kot večina.


To je moj prvi Essie iz drogerije (DM) in je res super, kar se tiče konsistence in čopiča. Čopič je dosti širši kot pri običajni (salonski) liniji in omogoča zelo enostaven nanos.


četrtek, 16. maj 2013

Essie Maximillian Strasse Her


Lak Maximillian Strasse Her je del Essijeve kolekcije Madison Ave-Hue za pomlad 2013. Jaz sem ga kupila preko spleta, se pa Essie lake zdaj dobi tudi v naših DM-ih (juhu!). Na voljo je sicer tudi ta pomladna kolekcija, vendar prav tega laka pa ni. Ne vem zakaj, izgleda da vsi laki iz kolekcije pač ne pridejo v drogerije. Barva je taka nenavadna siva z zelenim podtonom. Na določeni svetlobi (predvsem na soncu) izgleda čisto siva, včasih pa je precej viden zelen podton.



Lak je prekriven v dveh slojih, nanos in konsistenca pa sta nekaj srednjega. Težave sem imela predvsem zaradi ozkega čopiča in moram reči, da sem zelo vesela, da lahko zdaj vsaj določene Essije kupim pri nas v DM-ju, ker je čopič pri drogerijski liniji nekoliko širši in veliko boljši.

nedelja, 12. maj 2013

OPI Gouda Gouda Two Shoes


Lak Gouda Gouda Two Shoes je del Opijeve pomladne kolekcije za leto 2012 (Holland Collection). Nekako ne vem točno kako bi opisala to barvo ... temno rožnata, ki občasno potegne rahlo na rjavo oziroma temno "peachy", z zelo drobnim zlatim (ali pa bakrenim) šimrom? Ja, recimo. Konsistenca in nanos sta super, za polno prekrivnost pa sta potrebna dva sloja. Mislim, da se pri nas laka žal ne dobi več, vsekakor pa ga lahko še najdete na ebayu ali kakšni tuji spletni trgovini.


petek, 10. maj 2013

Jessica Love Story

Ker moj predragi fotoaparat nikakor ni hotel oziroma zmogel ujeti prave barve tega laka, sem si pomagala s "tastarim fotičem", ki se je pri tem malo bolje odrezal ampak posledično so slike malo slabše kvalitete.


Barva je neka mešanica med svetlo oranžno in "peachy" barvo. V steklenički mi je precej všeč, na  nohtih pa sploh ne. Ne vem ali pač nisem navajena takih barv na sebi ali pa mi res ne pristaja. Se mi zdi, da bi znala precej bolje izpasti na kakšni temnejši polti. Tudi s konsistenco laka nisem najbolj zadovoljna, je precej redek in še po treh plasteh se, predvsem na soncu, na nekaterih nohtih vidijo lise.


sreda, 8. maj 2013

Zoya Neely


Zoya Neely je del letošnje Zoyine pomladne kolekcije (Lovely Collection 2013). Gre za res lepo, svetlo pomladno in "minty" zeleno barvo s krem finišem. Nanos je bil nekaj srednjega, ampak bolj zaradi čopiča kot pa zaradi konsistence, z Zoya čopiči se namreč ne razumem najbolje. Je pa lak dobro prekriven, tako da sta dva nanosa čisto dovolj.

 


torek, 7. maj 2013

Novo v aprilu 2013

Weleda Hautcreme: kupila sem jo v DM-u za nekaj manj kot 10€, uporabljam pa jo v glavnem ponoči za roke, za kaj drugega se mi zdi nekoliko premastna.
Caudelie Hand and Nail Cream: še ena krema za roke, ta je precej lahke teksture in se zelo hitro vpije. Kupila sem jo v Mullerju, za okrog 11€. 
John Frieda Full Repair Deep Conditioner in Conditioner: balzam in masko sem kupila v DM, balzam sem že imela, mi je kar vredu, z masko masko pa po prvih dveh uporabah nisem preveč zadovoljna.
UniqOne All in One Hair Treatment: tale zadeva (v bistvu maska v spreju) bi naj bila vsestranska, popravila bi naj suhe in poškodovane lase, odpravila naelektrenost, preprečevala cepljenje las, olajšala razčesavanje, povečala volumen itd. Jaz sem sprej nameravala uporabljati predvsem kot zaščito pred sušenjem, ampak sem ugotovila, da ga nikakor "ne smem" nanesti blizu lasišča, ker mi preveč zmasti in se mi najboljše obnese, če ga uporabim v majhni količini na suhih laseh. Sprej sem kupila v frizerskem salonu za 14€, dobi pa se ga tudi na spletu.

Uriage Hyseac Fluide SPF 30: kremo sem kupila, ker bi naj bila dobra za mastno kožo, nagnjeno k aknam. Mozoljev mi sicer po nekajkratni uporabi ni povzročila, ampak za mastno kožo vsekakor ni najboljša izbira. Po njej se precej svetim in zaenkrat še nisem našla pudra, ki bi ga lahko nanesla preko kreme in se ne že po pol ure svetila, pa sem poskusila z matirajočim tekočim pudrom, samo s pudrom v kamnu, ki mi načeloma dobro matira, z mineralnim pudrom in BB kremo. Nič ne izpade preveč dobro. Cena je bila okrog 18€ v spletni lekarni.
Burt`s Bees Tinted Lip Balm, v odtenku Hibiscus: kupljen v Mullerju za nekaj več kot 8€, mi je kar vredu, samo pri barvi sem zgrešila in mi ne paše preveč.
Aveo blazinice za odstranjevanje laka: o teh blazinicah sem pisala že pri porabljenih izdelkih. So poceni, dobijo se v Mullerju in zaenkrat so mi zelo všeč.
Ecotools Eyeshadow Brush: kupljen v drogeriji Tuš za 4,50€. Se mi zdi zelo vredu. Čopič ima mehke sintetične ščetine in lepo nanese senčilo.

China Glaze Electric Beat in Fade Into Hue: kupljena na zapikonai, vsak 7€.
Opi You`re Such a Budapest in Do You Lilac It? kupljena na click2chick, vsak 11,90€.

Opi A Woman’s Prague-ative,  Sprung,  I Saw ... U Saw ... We Saw ... Warsaw in Euroso Euro: kupljeni na click2chick, vsak 11,90€.

Essie Absolutely Shore, Maximillianstrasse Her (iz letošnje pomladne kolekcije), Da Bush: kupljeni v spletni trgovini head2toe za $8.
Zoya Neely (letošnja pomladna kolekcija): kupljen v spletni trgovini salenail, za $7.

Neee, nisem zapravila celega premoženja za knjige, vse razen Stoletnika so bile namreč znižane. Žena popotnika v času in Nočni cirkus sta bili znižani za 70% in sem za obe plačala manj kot 20€ (tako da se seveda nisem mogla upreti), Kafko na obali pa sem dobila za ceno žepne knjige (13€).

Uf, tale april. Še dobro, da ga je konec, izgleda da je denar kar letel od mene. SKLEP: v maju ne bom kupovala knjig (ok to bo šlo), balzamov/mask za lase (to bo tudi šlo), krem za roke (ja ok) in lakov (eee?? khm khm).